In de lessen leren kinderen om op een vriendelijke en zachte manier samen te werken met het paard. We doen dit door middel van spelletjes en oefeningen vanaf de grond en in het zadel. Pas wanneer er wederzijds begrip is opgebouwd tussen kind en paard beginnen we met het eigenlijke paardrijden.

Spelenderwijs ontwikkelen kinderen zo niet alleen hun vaardigheden in de omgang met het paard, maar ook hun sociale en lichamelijke vaardigheden. Ze verhogen bijvoorbeeld hun assertiviteit en verantwoordelijkheidsgevoel, en leren om hun motoriek gedoseerd en bewust te gebruiken. Hierbij staan altijd de behoeftes en grenzen van kind en paard voorop. Ik vind het daarbij belangrijk dat kinderen naast het rijden iets over het gedrag en de verzorging van paarden leren, en vooral dat kind én paard er plezier in hebben.

We werken individueel of in kleine groepen van twee (in uitzonderlijke gevallen drie) kinderen, zodat er genoeg aandacht is voor iedereen. De lessen zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Prijzen:
Groepslessen: 5 lessen van een uur kosten € 105,00 per kind
Privé lessen: 5 lessen van een uur kosten € 157,50 per kind