Regelmatig nodig ik instructeurs uit om bij ons interessante, leerzame, en leuke workshops rond om het thema paard te geven. Hier vindt je het overzicht van alle tot nu georganiseerde workshops. Ben je of ken je iemand die een workshop zou willen geven? Neem dan gerust contact met me op.

2024

Praktijkdagen Positieve bekrachtiging en Game Design met Inge Teblick – 31 mei – 2 juni 2024

Dit jaar hebben we weer eens een primeur. Inge Teblick geeft 3 praktijkdagen op onze locatie.

Het onderwerp is Game Design: van grondwerk naar advanced grondwerk en/of rijden met positive bekrachtiging. Of je nu een beginnende clickertrainer bent of een heel gevorderde trainer; of je nu wil grondwerken of ook rijden: dit weekend zorgt ervoor dat je weer naar huis gaat met genoeg plannen om je paard een heel jaar te entertainen.

Ken je Inge nog niet? Ze is gedragsanalyst, trainer, instructeur, coach, denker en schrijver over gedrag, motivatie, cognitie, research en ethologie van paarden. Ze zoekt naar manieren om het leven van (sport)paarden te verbeteren, gebaseerd op de principes van game design en positieve bekrachtiging. Ze is de auteur van Grondwerk met Paarden en Denkwerk.

Ben je benieuwd naar clickertraining / training met positieve bekrachtiging? Of ben je hier al mee bezig maar wil je verdieping van de expert? Dan zijn deze dagen een dikke aanrader! Ik kijk er in ieder geval al ontzettend naar uit.

Masterson Method Weekend seminar met Masja Fick – 6- & 7 juli 2024

Het is me een genoegen om te kunnen aankondigen dat Masja Fick dit jaar weer een officieel Masterson Method weekend seminar bij ons komt geven.

Voor wie het nog niet kent, de Masterson Methode is een hele fijne manier om je paard te helpen ontspannen en beter in zijn lijf te komen. Hiernaast leer je hem nog beter lezen door veel aandacht op de kleine signalen van zijn lichaamstaal. Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met deze methode ging een wereld voor me open. Hoe kan het nou zo makkelijk zijn om je paard te helpen ontspannen? Het is geschikt voor alle paarden en disciplines.

Aanmelden kan alleen via de Masterson website.

2023

Workshops Inzicht in hoeven en Onderhoudstrimmen met Heleen Davies – 23 & 24 Juni 2023

Voor de tweede keer komt Heleen Davies bij ons met haar workshops over paardenhoeven. Deze workshops zijn een aanrader voor iedereen die een paard heeft of verzorgt!

Op dag 1 “Inzicht in hoeven” leer je hoe een gezonde hoef eruit hoort te zien en hoe je hoefproblemen kunt herkennen. De ochtend is theorie, in de middag geeft Heleen een demonstratie aan enkele van onze paarden. Deze dag is echt een eye-opener voor veel mensen en zal je helpen om te beoordelen hoe de hoeven van je eigen paard eraan toe zijn.

Op dag 2 “Onderhoudstrimmen” leer je de theorie in praktijk te brengen door te oefenen met bekappen. Uit eigen ervaring kan ik je beloven dat na dag 1 je vingers gaan kriebelen en je zelf aan de slag wil. Voor dag 2 zijn er maar een zeer beperkte aantal plekken, dus wees snel met je aanmelding. I

Je kunt of beide dagen volgen, of alleen dag 1. (Dag 2 is alleen als losse dag te volgen als je eerder al eens dag 1 gedaan hebt.)

Data: 23 en 24 juni 2023. Beide dagen duren van 10-17.
Locatie: Bij ons op Ellerhuizen 1, 9781 TS Bedum.

Kosten: Dag 1: 90 euro p.p.; Dag 2: 100 euro p.p
Lunch: Neem zelf een lunchpakketje mee. Voor koffie, thee en lekkers zorgen wij.
Paarden: Er wordt gewerkt met paarden en pony’s van ons. In overleg is het evt. mogelijk om voor dag 2 je eigen paard mee te nemen. Neem hierover even contact met me op.

Aanmelden: Met vragen of om je direct aan te melden, stuur een email naar mij (info@katjamehlhorn.nl) of direct naar Heleen (info@paardenhoeven.info).

Workshop Equine Fascial Fitness met Hilde & Tessa Roos – 10 februari 2023

Wil jij ook veilige, doeltreffende technieken voor myofasciale release leren toepassen bij je paard? Weten hoe je problemen in het bewegingsapparaat van je paard vroegtijdig kunt herkennen en helpen voorkomen? En de behandelingen van je paard ondersteunen door middel van grondwerk dat bijdraagt aan fasciale fitness? Pak dan de unique kans en doe mee aan deze workshop.

Waarom is fascia belangrijk?

Paarden hebben een supergoede “passieve vering” in hun bewegingsapparaat. Dat komt doordat hun fascia (pezen en ander bindweefsel in en om hun spieren) van nature goed kan uitrekken en weer terugveren. Daardoor kunnen ze extra snel wegrennen, maar ook met relatief weinig krachtsinspanning lange afstanden afleggen. Fascia kan om heel veel redenen verstrakken, en leiden tot verdere problemen in het lichaam, zoals blokkades, scheefheid en uiteindelijk blessures. Maar het goede nieuws is dat je als eigenaar heel veel kunt betekenen voor de gezondheid van de fascia van je paard!

Wat gaan we doen in deze workshop?

Je krijgt een combinatie van theorieles over de fascia en biomechanica van het paardenlijf en praktijkles in bodywork en grondwerk. Je leert eenvoudige bodywork technieken en grondwerk, specifiek gericht op het verbeteren van de vering in het lichaam van je paard. Zo train je je gevoel en je oog voor de gezondheid van zijn bewegingsapparaat, en draag je er je eigen steentje aan bij. Je kunt hiermee de behandelingen van een professionele behandelaar tussentijds ondersteunen, en beter leren herkennen wanneer het weer tijd is om een afspraak te maken.

Trainers: Hilde Roos (Hilde Roos Osteopathie) & Tessa Roos (Rijkunst in Beweging)
Datum: 10 februari 2023. 10-17 uur.
Locatie: Bij ons op Ellerhuizen 1, 9781 TS Bedum.

Kosten: 150 euro p.p
Lunch: Neem zelf een lunchpakketje mee. Voor koffie, thee en lekkers zorgen wij.
Paarden: Er wordt gewerkt met paarden en pony’s van ons, dus je hoeft je eigen paard niet mee te nemen.

Aanmelden: Stuur een email naar Marijke Klaseboer: mallerije@yahoo.com

2022

Masterson Method Weekend seminar met Masja Fick – 20 & 21 augustus 2022

Na een lange pauze vanwege corona zijn we eindelijk weer begonnen met het organiseren van leuke workshops op onze locatie. De eerste workshop legde de lat meteen ontzettend hoog: een officieel Masterson Method weekend seminar gegeven door de geweldige Masja Fick.

Voor wie het nog niet kent, de Masterson Methode is een hele fijne manier om je paard te helpen ontspannen en beter in zijn lijf te komen. Hiernaast leer je hem nog beter lezen door veel aandacht op de kleine signalen van zijn lichaamstaal. Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met deze methode ging een wereld voor me open. Het is geschikt voor alle paarden en disciplines.

Let op: Er bestaat een serieus risico dat je verslaafd raakt. 🙂

2018

Yin en Yang voor ruiters 24 november 2018

Wil je graag beter in balans zijn met je paard? Wil je eindelijk af van die lichamelijke problemen waar je steeds weer tegen aan loopt tijdens het rijden? Wil je beter kunnen ontspannen? Of wil je jezelf gewoon een dagje verwennen?

Deze unieke workshop wordt gegeven door Carla Onsman (Arlequino Yin Yoga), Marieke Mulder (centered riding instructeur), en Katja Mehlhorn (therapeutisch paardrijden).

OCHTEND: YIN YOGA EN MINDFULNESS

Yin Yoga is een rustige vorm van Yoga, waarbij je spieren zoveel mogelijk ontspant en rek brengt op het dieper gelegen bindweefsel (fascia) dat o.a. rondom je gewrichten en wervelkolom zit. Het maakt de gewrichten soepel, je herstelt beter en sneller na een blessure . Ook zeer effectief wanneer je langdurige ongemakken in je lijf ervaart.

MINDFULNESS OEFENING IN DE KUDDE
Vanuit de yoga les van Carla gaan we in stilte naar de paarden voor een korte sessie Mindfulness in de kudde. De diepe ontspanning van de yoga in combinatie met de rust van de kudde heeft een bijzonder effect.

MIDDAG: YOGA, ZITLES EN THERAPEUTISCH RIJDEN
De middag staat in het teken van beter paardrijden door een betere zit. Hiervoor gebruiken we een  combinatie van Yin Yoga (Carla) en oefeningen uit het Centered Riding (Marieke) en het therapeutische paardrijden volgens de Horse Boy Methode (Katja).

INTAKE
Wil je meedoen? Dan sturen we je per mail een intakeformulier

Uitgaand van deze intake, in combinatie met een analyse van je zit tijdens de workshop, kiezen we oefeningen voor jou op maat. Zo zijn er bijvoorbeeld oefeningen voor een betere balans (op het paard), om spanning in verschillende lichaamsdelen los te laten, mentaal sterk zijn en oefeningen die bijdragen aan een stabielere beenligging en beter teugelcontact.

Aanvullend op de zitoefeningen te paard, leer je een aantal Yin Yoga houdingen voor thuis. Deze zijn zoveel mogelijk gericht op ruiters.

We sluiten deze workshopdag af met een kop kruidenthee of koffie.
Er is voldoende tijd om vragen te stellen.

VOOR WIE?
Iedereen vanaf 15 jaar die nog meer ontspanning en plezier bij en op het paard wil ervaren. In overleg is het eventueel ook mogelijk om deel te nemen als je nog helemaal geen ervaring hebt met paardrijden. De zitles wordt gegeven op paarden van Marieke en Katja. Een eigen paard meenemen is dus niet nodig. Wel hanteren we een gewichtsgrens van 80 kilo voor ruiters.

KOSTEN?
Jouw investering is 84 euro voor de hele dag, inclusief lunch, thee/koffie en wat lekkers.

AANMELDEN:
Voor meer informatie of om je aan te melden, neem contact op met Katja (info@katjamehlhorn.nl).

ACHTERGRONDINFORMATIE OVER YIN YOGA:
Je hoeft helemaal niet lenig te zijn om Yin Yoga te kunnen beoefenen. Bij regelmatige beoefening wordt je uiteraard leniger, met name pijnklachten kunnen afnemen omdat je het bindweefsel sterker maakt.
Heb je fysieke klachten aan je rug , schouders, nek, heupen, bekken, heiligbeen (sacrum, SI-gewricht) , knieën, kuiten, enkels, handen, ellebogen of voeten? Of ervaar je stress, migraine, hoofdpijn, burn-out verschijnselen, vermoeidheid, menstruatie- en overgangsklachten? Dan is Yin Yoga wellicht dé oplossing voor jou.

Over bindweefsel (fascia)
Ons lichaam bestaat voor zo’n 67% uit water. Het bindweefsel bestaat voor een groot deel uit water. Als er geen rek op wordt gebracht, ontwikkel je stugger weefsel, waardoor je minder flexibel kunt bewegen. Als je je bindweefsel beweeglijker maakt, zegt dat iets over het bereiken van meer mobiliteit en flexibiliteit in de gewrichten van je lichaam. Kort gezegd, je verhoogt je weerstand en weerbaarheid, je herstelt sneller van fysieke of mentale problemen.

Yin Yoga uitermate geschikt voor ruiters
In de ruitersport wordt yoga steeds meer beoefend. Ruiterfit programma’s voor Core Stability (Romp stabiliteit), kracht, houding en zit zijn uitermate geschikt om stabieler en soepeler te kunnen paardrijden. Ook voor je paard fijner!

In tegenstelling tot de Yang (mannelijke energie) die snel, krachtig en dynamisch is, wordt je bij Yin (vrouwelijke energie) bewuster van je lichaam, je leert je grenzen nog beter kennen en respecteren.

De combinatie Yin (ontspanning) & Yang (kracht) voor ruiters is daarom een echte aanrader!

Indoor wintercursus paardvriendelijk dressuurmatig rijden 2018/2019 met Marieke Mulder

Ook deze winter komt Marieke (www.stalskyjafar.nl) weer een cursus paardvriendelijk rijden bij ons  geven. Marieke is Centered Riding instructeur, ze traint IJslandse paarden, en ze geeft les met de focus op een dressuurmatige basis vanuit de biomechanica van het paard.

De winterperiode is een goed moment om als ruiter eens helemaal back to basic te gaan. Naar de werkelijke basis van het dressuurmatig rijden: het paard vanuit ontspanning, met aandacht en respect voor zijn fysieke en mentale mogelijkheden en beperkingen, begeleiden naar een goed lichaamsgebruik.

Deze cursus van vier zaterdagen biedt je de mogelijkheid om hier op een duidelijke, gestructureerde manier aan te werken. In een kleine groep van maximaal 6 deelnemers ga je aan het werk. Per cursusdag staat een specifiek aspect van de dressuurmatige basis centraal:

Za 15 dec: Fysieke en mentale ontspanning als basis voor nageeflijkheid
Za 19 jan: Aanleuning: een positieve teugelverbinding met je paard
Za 16 feb: Lengtebuiging: voltes en wendingen rijden met balans en souplesse
Za 16 maart: Het paard rechtrichten vanuit je zit

Elk van deze aspecten wordt door middel van een combinatie van theorie, grondoefeningen, demo’s en intensieve instructie zodanig uitgediept dat je als ruiter beter gaat begrijpen èn aanvoelen wat ze inhouden. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan de biomechanica van het paard: het functioneren van zijn bewegingsapparaat. Hierdoor krijg je meer inzicht in hoe het paard beweegt en hoe je zijn bewegingen op een positieve manier verder kunt ontwikkelen.
Centered Riding leert je daarbij om als ruiter je eigen balans, ontspanning en lichaamsbewustzijn te ontwikkelen en daarmee je paard in staat te stellen zich beter te bewegen.

Globaal tijdschema
09.30 Aankomst, ontvangst, kopje koffie/thee
10.00 Theorie (Powerpoint presentatie) / oefeningen / demo
11.30 Les 1 (1-2 deelnemers)
12.30 Pauze en lunch
13.30 Les 2 (1-2 deelnemers)
14.30 Les 3 (1-2 deelnemers)
15.30 Koffie/thee/evaluatie/vragen beantwoorden
16.00 Afronding

Na elke cursusdag krijgen de deelnemers huiswerkopdrachten mee, om ook thuis verder te kunnen groeien. Voor advies en hulp kan tussen de cursusdagen in contact op genomen worden met Marieke. Daarbij kunnen korte filmpjes van het rijden/oefenen thuis per beoordeling via Whatsapp opgestuurd worden.

Voor wie is de cursus bedoeld?
De wintercursus staat open voor ruiters en paarden van verschillende niveaus. Je dient als ruiter in ieder geval de basis te beheersen, ofwel: zelfstandig te kunnen rijden in stap, draf en galop. De minimumleeftijd voor deelname is 16 jaar.

Heb je geen eigen paard? Geen probleem, er is plaats voor maximaal drie deelnemers zonder eigen paard. Zij kunnen gebruikmaken van een lespaard van Marieke. Dit zijn fijn gereden, goed getrainde IJslandse paarden.

Wat kost het?
Vier cursusdagen, deelname met eigen paard: EUR 300,-
Vier cursusdagen, deelname met lespaard: EUR 360,- (huur lespaard EUR 15,- per dag)
Stalling en hooi eigen paard EUR 40,- (EUR 10,- per dag)
Bij de kosten zijn koffie, thee, tussendoortjes en lunch inbegrepen.

Aanmelden
Nadere informatie en aanmelden: www.stalskyjafar.nl (kijk onder Wintercursus)
Of neem direct contact op met Marieke: thoka03@gmail.com of 06-12932888

Clinic Sensitieve communicatie via lichaamstaal met Johanna Vrielink

Op 25 maart 2018 geeft Johanna Vrielink bij ons een clinic over communicatie via lichaamstaal. Johanna is voormalig docent van Terra Natura en nu heeft ze haar eigen bedrijf Noyana.

In deze clinic zal duidelijk worden hoe door je te verdiepen in de wereld van het paard, in lichaamstaal en in kudde communicatie het mogelijk is om een diepgaand contact en een hechte relatie op te bouwen met je paard.

In de clinic gaat Johanna met verschillende paarden werken, op de grond en wanneer mogelijk ook in het rijden. Ze belicht wat de essentie is van communiceren vanuit lichaamstaal, wat de diepere lagen van lichaamstaal zijn en wat voor betekenis het heeft voor het paard. Zichtbaar zal worden dat elk paard zijn eigen unieke lichaamstaal heeft en dat elk paard andere accenten in lichaamstaal nodig heeft. Er wordt niet met een methode gewerkt, maar er wordt een gesprek gevoerd die ontstaat in het Hier-en-nu. Aan de hand van deze praktijkvoorbeelden zal duidelijk worden hoe subtiel en sensitief de communicatie vanuit lichaamstaal is en wat het kan betekenen in de training van een paard.

Er is ruimte voor 1 combinatie om mee te doen aan deze clinic. Een unieke gelegenheid om te worden begeleidt op een vraagstuk wat speelt tussen jou en je paard! Hierbij maakt het niet uit of het over grondwerk of rijden gaat. Als het paard gedragsproblemen heeft kan het zijn dat Johanna zelf met het paard gaat werken.

Deze clinic biedt een unieke gelegenheid om kennis te maken met de werkwijze van Johanna of als je er al bekend mee bent om nieuwe inspiratie op te doen.

Prijs 15,- euro. Tijd: 1:30 PM – 4:30 PM

Graag van te voren reserveren op info@johanna-vrielink.nl of via 06-12850698, er is beperkt plaats!

4 Lesochtenden ‘In balans met je paard’ met Marieke Mulder

In januari en februari 2018 komt Marieke Mulder (www.stalskyjafar.nl) bij ons 4 intensieve lesochtenden geven. Marieke is Centered Riding instructeur, ze traint IJslandse paarden, en ze geeft les met de focus op een dressuurmatige basis vanuit de biomechanica van het paard.

De vier lesochtenden vormen een geheel met een logische opbouw. Centraal staat het werken aan een uitgebalanceerde en ontspannen zit en aan een positieve communicatie met het paard via subtiele hulpen.

Er is plaats voor in totaal 6 deelnemers: 3 met eigen paard, 3 met een lespaard (IJslander) van Marieke.

Programma per lesochtend
Lesochtend 1:
Analyse van je zit en houding
Oefeningen voor verbeteren van je balans en lichaamsbewustzijn, op de grond en op de fysiobal.
Les: Nadruk op balans, houding, ontspanning, lichaamsbewustzijn. Waar laat je de beweging van het paard door en waar stabiliseer je deze. Hoe kun je werken aan eventuele zwakke punten in je zit.

Lesochtend 2:
Communiceren met je paard via je zit en hulpen
Theorie: hoe leert een paard? (powerpoint presentatie, 20-30 min.)
Les: Check zit/houding/focus ruiter (herhaling les 1). Link kunnen leggen tussen eigen zit en hulpen en de reactie (positief-negatief) van het paard.

Lesochtend 3:
Finetunen van de hulpen – het paard begeleiden naar een goed lichaamsgebruik
Theorie: Biomechanica van het paard (powerpoint presentatie, 20-30 min.)
Les: paard laten nageven in stilstand en in stap, vanuit een gelijkmatig volgend teugelcontact, als basis voor fysieke en mentale ontspanning en een goed lichaamsgebruik. Timing en dosering van de hulpen hierbij.

Lesochtend 4:
Zit en houding opnieuw bekeken. Feedback d.m.v. video
Les: Herhaling van de eerste drie lessen. Zit/houding/balans/hulpengeving.
Van elke combinatie worden tijdens de les video-opnamen gemaakt.
De gemaakte video-opnamen worden vervolgens gezamenlijk geëvalueerd, waarbij de nadruk ligt op hoe de ruiter het zelf heeft ervaren: Ziet het eruit zoals het voelt? Hoe verliep het proces van jezelf aansturen?

Uiteraard wordt er elke lesochtend voor koffie,-thee, broodjes en wat lekkers gezorgd.

Data:
Zaterdag 20-1
Zaterdag 3-2
Zaterdag 17-2
Zaterdag 3-3

Tijd:
09.00-12.00

Kosten:
Met lespaard:                  EUR 200,-
Met eigen paard:            EUR 175,- (exclusief EUR 7,50 per ochtend voor stalling en hooi)

Wil je je opgeven? Doe dit door een whatsapp bericht of  e-mail te sturen naar Marieke: 06-12932888 of thoka03@gmail.com

2017

Horse Agility Workshop: Getting Started! met Janine Nicolai

Heb je zin om eens iets anders te proberen met je paard of pony? Spelen, plezier hebben en nieuwe uitdagingen aangaan? Op 29 oktober komt Janine Nicolai bij ons een workshop Horse Agility geven. Ervaring met grondwerk is niet vereist.

Horse Agility is een sport waarbij je samen met je paard een behendigheids- parcours aflegt. De focus ligt hierbij op een fijne communicatie, paardvriendelijkheid en plezier. Horse Agility is geweldig om paarden variatie te bieden, maar creëert vooral ook zelfverzekerde paarden die overal voor open staan! Het meedoen aan de online competities van de internationale Horse Agility club is ook een goede motivatie om jezelf te blijven verbeteren.

In deze workshop maak je niet alleen kennis met de obstakels, maar leer je ook hoe je je paard kan helpen zijn angsten te overwinnen. We gaan ons verdiepen in leertheorie, en dan met name in het werken met positieve bekrachtiging. Na afloop weet je precies hoe jij zelf kunt beginnen met deze sport en wat je daar allemaal voor nodig hebt!
_______________

Deze dag bestaat uit theorie en praktijk. Je kunt zowel met als zonder paard deelnemen. Deelname is inclusief koffie/thee en lunch. Na afloop ontvang je een samenvatting van de theorie om thuis nog eens door te lezen.

Praktijk deelname met eigen paard: €50 + €10 stallingskosten (contant betalen op de dag zelf)
Praktijk deelname met leenpaard: €50 + €10 huur van het paard (contant betalen op de dag zelf), beperkt mogelijk en alleen in overleg.
Theorie deelname: €30

Locatie: Engelberterweg 60, 9723 EN Groningen

Aanmelden kan door te mailen naar Janine: info@hearthorse.nl. Vermeld hierbij het volgende: Je volledige naam, leeftijd, theorie of praktijkdeelname, eventuele allergieën en andere bijzonderheden.
Na je aanmelding ontvang je een factuur, als je deze hebt betaald ben je officieel ingeschreven.

Wil je meedoen met een leenpaard stuur dan eerst even een bericht voor overleg.

Body Awareness en Release voor paarden met Lucie Klaassen

Update: Tot 15 augustus wil Lucie graag weten of we genoeg deelnemers hebben om de workshop door te laten gaan. Het minimale aantal deelnemers is 7 en het maximale aantal is 10. Dus geef je alvast op als je verzekerd wil zijn van een plek. Heb je vragen? Stuur gerust een email naar info@katjamehlhorn.nl

Ben je op zoek naar simpele oefeningen die je kunt toepassen om je paard te helpen fysiek en mentaal te ontspannen? Op 30 augustus geeft Lucie Klaassen bij ons in Engelbert een workshop Body Awareness en Release voor paarden. Lees hieronder Lucie’s omschrijving van de workshop.

Je bent je bewust van de natuurlijke scheefheid van het paard en het belang om je paard op een juiste manier te trainen. Echter soms merk je dat de wervelkolom niet helemaal vrij kan bewegen en de energie daardoor niet door kan stromen. Dan is het fijn als je je paard ook op een andere manier kan helpen. Ik geloof heel erg in de combinatie van training en bodywork.

Deze dag leer je hoe je paard aangeeft waar hij spanning heeft opgebouwd, zodat je hem kunt helpen zowel fysieke als mentale spanning los te laten door zachte aanraking en beweging. Je leert de kleinste signalen van het paard te zien.

Het is van belang dat we eerst zelf geaard en ontspannen zijn en dat we contact maken met ons eigen lichaam voordat we met de paarden gaan werken.

In de ochtend theorie, release oefeningen met elkaar en demonstatie hoe je een basis bodywork sessie geeft aan je paard, diverse simple oefeningen om je paard fysiek en mentaal te ontspannen. In de middag ga je zelf met een paard oefenen (2 personen oefenen met 1 paard). Je kunt hier direct thuis mee aan de slag!

• Anatomie wervelkolom
• Train je oog, herken de kleinste signalen van je paard
• Zie waar je paard spanning heeft opgebouwd
• Voel een eventuele blokkade in de wervelkomlom
• Help je paard zowel fysieke als mentale spanning te ‘releasen’
• Krijg een nog betere band met je paard

Er zijn paarden aanwezig waarmee je het praktijk gedeelte in de middag kunt doen. In overleg is het mogelijk om je eigen paard mee te nemen. Er is plek voor max 10 deelnemers.

Datum: Woensdag 30 augustus
Locatie: Engelberterweg 60, Engelbert, Groningen
Investering: € 125 pp
Aanmelden of vragen: stuur een mail naar info@katjamehlhorn.nl